Taina2Australia.reismee.nl

1ste week Australia

Hallo lieve vrienden en familie!

Hier mijn eerste blog verhaal uit het prachtige Australië :D .

Laat ik als eerste beginnen bij mijn afscheidsfeestje zaterdag 1 september. Een geweldige dag gehad, vond het erg leuk alle bezoekjes, de kaartjes en de cadeautjes. Ik had het soms er even moeilijk mee want het kwam allemaal wel heel dicht bij. Maar echt super bedankt iedereen!

Helaas zondag was het tegenovergestelde, de nacht kreeg ik erge pijn in mijn oog en kon er niet van slapen. De volgende ochtend dus maar snel een afspraak gemaakt met de dokterswacht in het ziekenhuis van Sneek. De middag kon ik daar terecht en het bleek dat ik een oogontsteking had. 10 dagen geen lenzen meer in en antibiotica voor in mijn oog de komende dagen. Hier zit ik op het moment nog steeds aan want de ontsteking kwam zaterdag terug.

Maandag de dag van vertrek, wat een verschrikkelijk gevoel! Op dat moment zag ik even niet meer in waarom ik nou zover weg ging. Maar was blij toen ik eenmaal door de douane was, toen kon ik alles loslaten en beginnen weer met te genieten. Totaal een reistijd van zo’n 32 uur gehad. Echt slopend!

In Brisbane hadden we een leuk hostel en lekker ons eigen kamertje. Zoals de meesten weten reis ik en loop ik stage samen met Carolina een klasgenoot. We zijn nadat we hadden gedoucht direct op verkenning gegaan. Wat een geweldige stad is Brisbane! Super leuke winkels ook, het is dat mijn koffer al op gewicht zit maar anders was ik flink aan het shoppen geslagen. Het leuke ook aan Brisbane is ook dat er super oude gebouwen staan tussen de Multi moderne hoge gebouwen, erg apart dit. Ook hebben we direct een Australisch telefoon kaart geregeld. Vervolgens heerlijk wezen lunchen bij de Mc donalds.

De volgende dag zijn we nog wat bankzaken wezen regelen en hebben we de bus gepakt naar Lone pine Koala park. Echt zo geweldig bij binnenkomst zag ik al snel de koala’s, een droom die uitkomt! Direct ermee op de foto. Helaas was mijn koala een beetje geïrriteerd door een bouwvakker die veder op aan het zagen was, dus was een beetje onrustig en kneep heel hard. Hierdoor vond ik hem ook wat eng worden en sta ik wat met een moeilijk gezicht op de foto. Ga dus nog een poging wagen hopelijk in een ander park.

Daarna direct naar de kangaroo’s gegaan en deze voeren. Ook al zo’n geweldige ervaring, wat een lieve beesten! En je ligt al helemaal dubbel als ze gaan springen. Het mooiste vond ik nog het moment toen ik een kangaroo zag met een beetje een hangbuik waar plotseling een kleine uitkwam uit de buidel.

Veder nog meer Australische dieren gezien zoals de tasmanian devil, dingo’s, kookaburra’s, wombats en nog zo’n vogelbek dier wat in het water leeft.

Eenmaal weer terug aangekomen in Brisbane centre, zijn we toch maar weer naar de mac gegaan….

De volgende dag vroeg opgestaan om naar de domestic airport te gaan van Brisbane, hier vandaan hadden we een 1,5 uur vlucht naar Proserpine. Het was een mooie vlucht langs de kust waar je alle eilandjes kon zien. Toen we landen leek het wel alsof we in de jungle van een land als Suriname aankwamen. Vanuit hier hebben we de bus gepakt naar Airlie Beach waar we de komende maanden gaan verblijven. De busrit duurde een half uur en de omgeving deed ook weer wat denken aan een land als afrika, prachtige omgeving! Ik schrok alleen wel van de vele dode kangaroo’s en andere dieren langs de kant van de weg. Maarjah zoals wij vogels en egels hebben zijn het hier andere dieren.

Eenmaal bij Nomads (ons stage adres en verblijfplaats) werden we ontvangen door Cherie en Thom. Zij vertelden dat de general manager Ali, waarmee wij hadden gesprokken vorige maand plotseling is vertrokken. Dit betekende dus dat cherie en thom totaal geen idee hadden van wat wij allemaal met de GM hadden afgesproken. We werden direct naar ons verblijf plaats gebracht, hier ontmoete wij onze andere 4 roommates. Hier schrokken we wel van, dit hadden we niet verwacht om met andere op zo’n klein kamertje te leven. Natuurlijk waren de onderste bedden (van de stapelbedden wat je voornamelijk in hostels hebt) al bezet te zijn, dus dat word iedere keer klimmen. Één persoon van onze kamer genoten is de persoon die ons gaan beoordelen, dit is een meisje van 21 jaar genaamd Sam. Heel apart voor Nederlandse begrippen om daar samen mee te wonen. We vonden dit allemaal geen goede start, ook is er in de kamer geen bank of stoel dus tis niet echt comfortabel. Wil je zitten moet je maar een bankje zoeken in het resort. Er is een gezamenlijke keuken dus hier staan ook alle boodschappen die je koopt, een ontbijtje lekker in je ‘huisje’ zit er dus niet echt in. Ook onze roommates zijn niet echt sociaal naar ons, beetje vreemde lui ook, het enige wat ze doen is s nachts vet feesten en helemaal dronken terug komen en de volgende dag de hele dag slapen of op de kamer hangen. Terwijl wij op tijd gaan slapen en lekker op tijd opstaan om de boel te verkennen. Maar moet zeggen dat zonet het ijs is gebroken door middel van een potje Jenga en dan the drink game.

Over de dagen hier in Airlie beach, zijn we ergens gaan lunchen waar ik jaja toch weer een hamburger heb gegeten (dit keer gaan Mc donalds). En de omgeving Airlie Beach, het is hier echt een paradijsje! Wel echt super klein stadje en gemaakt voor toerisme, maar de zee en de natuur is zo mooi! Ook is er een lagoon omdat er nog al veel kwallen hier zwemmen. Natuurlijk hebben we al een dagje strand gedaan en heerlijk in de zon gelegen. We hadden het hele weekend vrij om de boel te verkennen en zijn daarom de tweede dag wat verder wezen rondlopen waarbij we uitkwamen op de harbour waar de mooiste boten lagen. We waren hier ons ook even doodgeschrokken omdat het hek dicht was toen we er weer uit wouden. Gelukkig was er een vriendelijke man die op zijn super deluxe boot aan het genieten was om ons te helpen, we moesten alleen op het groene knopje drukken en dan ging de deur open. Pfff gelukkig! Deze avond maar weer even een snackje bij de Mac gehaald… geen commentaar please!

Vandaag hebben we onze eerste werkdag gehad, we beginnen eerst in de houskeeping om te wennen aan de taal en het bedrijf. En onze dienst was van 10am tot 1pm, dus drie uurtjes maar! En we waren uiteindelijk nog een half uur eerder klaar ook. Wat een leven he:p

Het internet is nog een beetje een probleem hier want wij dachten dit gratis te krijgen maar nu hebben ze het over 5 uurtjes per week om zo met onze studie bezig te gaan. We zijn nog in onderhandeling om hier meer van te maken, want wil natuurlijk wel zoveel mogelijk contact met iedereen houden.

Nog een paar blunders, aparte en leuke dingen.

Het links rijden! Whaaa echt oppassen geblazen ook met het oversteken, je kijkt automatisch de verkeerde kant op. En we botsen ook telkens tegen de mensen hierop, want je moet natuurlijk ook links lopen op de stoep.

De Australische mensen zijn echt super vriendelijk, je hoeft maar met een plattegrond ergens te gaan staan en ze schieten je al te hulp.

Er is een grappig plantje, als je erop staat gaat die sluiten, enig vermaak vinden we dit, haha.

Wat ook komisch is, is dat hier een soort van kip/kalkoen rondloopt, deze zagen we al in het koala park, maar zagen hem ook door de straten van Airlie beach lopen, gekke beesten. Ook de laughing kookaburra vogel, ik hoorde al soms een gek gelach maar dit blijkt dus die vogel te zijn.

Ohjah nog een mooie blunder van Carolina, die probeerde een mc kroket te bestellen in Brisbane, het duurde eventjes totdat ze het doorhad dat dit niet mogelijk was in Australië.

Tot zover nu dit verhaal. Ik zal proberen foto’s te plaatsen die dus bij dit verhaal horen. Als dit niet lukt kan je ze terug zien op mijn facebook pagina.

Cheers!

En heel veel liefs,

Taina

Lisanne Scheltinga

Klinkt goed allemaal! Ben benieuwd naar de fotos! Veel plezier!

Véra

Wat super allemaal zeg! En die foto's geweldig! Lekker genieten en hou me op de hoogte;-)! Xx

Eba

Jeetje zeg, wat een verhaal ik zie het ook helemaal voor me! Echt leuk die dieren daar! Ben ook erg benieuwd naar die foto met die koala. Geniet ervan zou ik zeggen en wij blijven je volgen hoor!! Groetjes uit Sneek
Eba, har en een poot van nina!

Mirella

Wat een verhaal! Lekker genieten en wat een mooie foto's!! Bril staat je goed :-)!!!!blijf je blogs volgen!!!